HypnoBirthing Utrecht

Leer in ultieme ontspanning te gaan en zacht en bewust te bevallen

Over ons

Benita en Katty zijn beiden gecertificeerde hypnotherapeuten en aangesloten bij de National Guild of Hypnotists. Naast het geven van HypnoBirthing cursussen, kan je dus ook bij ons terecht voor hypnotherapie en regressietherapie. Tijdens de zwangerschap kan je denken aan verminderen van angstgevoelens, contact maken met je baby, hypnose bij een stuitligging, opwekken van de bevalling.

benitaIk ben Benita Verheem, verliefd-getrouwd en moeder van vier lievelingskinderen. Onze kinderen zijn alle vier thuis geboren. Ik heb zelf mogen ervaren hoe belangrijk het is om vertrouwen te hebben in jezelf, in je kind en in het geboorteproces. Het is fijn om goed te worden ondersteund tijdens het proces van bevallen, of beter gezegd het proces van loslaten. Dat kan alleen als je je veilig waant, als je begrijpt wat er gaat gebeuren en vooral als je wordt gehoord!
Sinds 2002 werk ik als contactpersoon voor de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, waardoor ik ouders zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling ontmoet. Hun bevallingservaringen deden mij beseffen dat er behoefte is aan meer geborgenheid, ondersteuning en aandacht rond deze bijzondere gebeurtenis in het leven. Sinds 2007 ben ik doula. Eigenlijk was ik het al, nog voor ik de opleiding in 2006 volgde. Inlevingsvermogen, humor en kalmte zijn immers geen eigenschappen die men aan kan leren.
Sinds 2011 geef ik de zwangerschapscursusHypnoBirthing®. Als doula kan ik iedere keer een koppel beloven dat de geboorte een ervaring zal worden waar ze met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Als Certified HypnoBirthing Practitioner zie ik datzelfde vertrouwen groeien bij hele groepen (aanstaande) ouders tegelijkertijd. Zo mooi om aan bij te mogen dragen!

 

kattyIk ben Katty Cornelis, gehuwd en moeder van twee meisjes. Sinds 2000 ben ik werkzaam in Nederland als klinisch verloskundige. Eerder heb ik in België, IJsland en Saudi – Arabië gewerkt.

Het is een voorrecht om steeds weer getuige te mogen zijn van de geboorte van een kindje, maar ook van de geboorte van een moeder en vader. Een intiem moment dat ik in meerdere culturen heb meegemaakt. Uit ervaring weet ik dat wanneer iemand onbevangen in een geboorteproces zit, het meestal voorspoedig en mooi verloopt. Een kindje zacht ter wereld laten komen in een rustige en veilige omgeving zijn bepalend voor een verder leven. HypnoBirthing® geeft hiervoor de mogelijkheid.

Ik geef de cursus met veel enthousiasme en overtuiging vanuit mijn functie als HypnoBirthing® practitioner en niet als verloskundige. De hele verloskundige begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling blijft bij je eigen zorgverlener.Mijn verloskundige achtergrond en opleiding hypnotherapie geeft meerwaarde aan de cursus.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s