HypnoBirthing Utrecht

Leer in ultieme ontspanning te gaan en zacht en bewust te bevallen

Over Hypnobirthing

Prettig bevallen zonder pijnstilling: het is echt mogelijk en iedere zwangere kan dit leren.

HypnoBirthing is een zwangerschapscursus voor aanstaande moeders en hun geboortepartner. Je leert een veilige manier om kalm te bevallen, je angsten los te laten,  technieken (zelfhypnose) om in een heel diepe ontspanning te komen en je krijgt veel kennis over de bevalling in al haar facetten. Door diepe ontspanning kan je je focussen op het geboorteproces, ondersteun je je lichaam (in plaats van dat je tegenwerkt) en maak je gebruik van het natuurlijke pijnstillend vermogen zoals de natuur het bedoeld heeft.

Heftige pijn hoeft geen deel uit te maken van de geboorte van een kind, als er geen angst en bijzondere medische omstandigheden aanwezig zijn.

Door geleide meditaties, het kijken van positieve geboortefilms en het leren van ontspannings- en ademhalingstechnieken, krijg je vertrouwen in je barende lichaam. In de cursus leer je technieken waardoor je veel gemakkelijker endorfine en oxytocine aanmaakt tijdens de bevalling. Dé hormonen waardoor je je ontspannen en gelukkig voelt en pijn geblokkeerd wordt. Deze natuurlijke hormonen zijn niet alleen een voorwaarde voor een kalme, natuurlijke geboorte, maar komen ook de borstvoeding en de hechting met je kindje ten goede.

Zien hoe kalm en mooi een HypnoBirthinggeboorte kan zijn? Hier kan je filmpjes vinden: www.youtube.com/user/HypnobirthingVideos

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s